یک روزنامه کانادایی در گزارشی با اشاره برگزاری انتخابات پارلمانی میانمار نوشت: انتخابات میانمار برای مسلمانان این کشور حکایتی است از محدودیت آزادی، عدم اعطای برگه تعیین هویت و سلب حق شرکت در انتخابات.

به‌ گزارش مشرق، در حالی‌که پیش‌بینی می شود حزب مخالف دولت میانمار به رهبری «آنگ سان سوچی»، برنده جایزه صلح نوبل، بتواند بیشترین آرا را در انتخابات این کشور از آن خود کند، «تین سین»‌ رئیس جمهوری میانمار روز جمعه اعلام کرد که دولت و ارتش این کشور نتیجه انتخابات پارلمانی روز یکشنبه را می‌پذیرند. میانمار کشوری است که رئیس جمهورش به وسیله پارلمان انتخاب می‌شود.

روزنامه کانادایی «گلوب اند میل» در گزارشی پیرامون «انتخابات یکشنبه میانمار و نبود نامزدی از اقلیت مسلمانان در این کشور» نوشت: انتخابات میانمار برای مسلمانان این کشور حکایت چگونگی حرکت در  مسیر محدودیت بیش از پیش آزادی‌های اقلیتی از جمعیت این کشور است. مقام‌های این کشور بیش از 140 هزار نفر از مسلمانان این کشور را به اردوگاه‌ها برده‌اند و از اعطای برگه تعیین هویت شهروندی به فرزندان‌ها آن‌ها خودداری می‌کنند و در سال جاری نیز مسلمانان را از شرکت در انتخابات ممنوع کردند.

اقلیت مسلمان این کشور که روهینگیا نام دارد، در سال 2010 در انتخابات شرکت کردند اما در سال جاری 750 هزار مسلمان روهینگیا با وجود دارا بودن برگه‌های هویت موقت حق شرکت در انتخابات را ندارند. این در حالی است که در سال 2010، 4 نفر از اقلیت مسلمان وارد مجلس این کشور شدند اما هیچ کدام از این افراد نامشان در فهرست نامزدهای انتخاباتی روز یکشنبه نیست و نه «اتحادیه همبستگی و حزب توسعه» که قدرت را در دست دارد و نه «حزب اتحادیه ملی برای دموکراسی» خانم آنگ سان سوچی حتی یک نامزد مسلمان نیز در فهرستشان موجود نیست.

«یو شو مائونگ» از مسلمانان اقلیت روهینگیا که درسال 2010 در حزب اتحادیه همبستگی و حزب توسعه بود، در این زمینه گفت: «هر 2 حزب هدفشان پارلمانی بدون حضور یک فرد مسلمان است.»

«کین مانگ کو» از حقوقدانان برجسته میانماری که بعد از کشمکش با رییس جمهور و دیگر مقام‌های این کشور و تهدید آن‌ها در برپایی نشست خبری در سفارتخانه‌های خارجی منجمله کانادا درباره عدم حضور مسلمانان در انتخابات پارلمانی میانمار گفت: «بابت این‌که مسلمانی در پارلمان حضور ندارد، متاسفم.»

به نوشته این روزنامه، عدم  وجود فهرستی از مسلمانان نامزد در انتخابات پارلمانی میانمار مصادف با ظهور سازمان ملی‌گرای مذهبی شده است که با هراس‌افکنی نسبت به هرگونه برقراری ارتباط با مسلمانان، آن‌ها را «تروریست» لقب می‌دهند.

«یوکیوا سین وین» رهبر این گروه نیز گفته است که احزاب این کشور در پی ایجاد مجلسی بدون حضور مسلمانان هستند زیرا آن‌ها نمی‌توانند به کسانی که باورشان ندارند، اعتماد کنند.

یوکیوا سین در این زمینه گفت: «ساکنین روهینگیا مهمان ما هستند. در هیچ کجای تاریخ شما نمی‌توانید رای دادن مهمانی که اصالتا تعلقی به آن کشور ندارند را شاهد باشید.»

 این در حالی است که حزب آنگ سان سوچی نیز از سال 2012 به این رو تمایل کمی را در پیشبرد امور مسلمانان در این کشور نشان داده است.

«یو یان ناینگ» رییس حزب منتخب اتحادیه ملی برای دموکراسی که بعدا از این سمت استعفا داد، در این باره گفت: «خانم سوچی رهبری خوب برای حزب است اما نه برای مسلمانان. هرچند وی مرا دوست ندارد اما من هنوز عاشق او هستم زیرا سوچی قهرمان کشور ما است،.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس